Spring til indhold

”Landart” ved Pøl.

Det var en helt speciel oplevelse og en overraskelse at gå tur langs vandet ved Pøls Rev i dagene efter påske. I strandkanten i nærheden af pumpestationen stod det smukkeste kunstværk bygget af strandens stene, omkring 20 stensøjler bygget sten på sten og i forskellige størrelser havde indtaget stranden på fornemste vis.

[slideshow id=25]

Der findes en kunstform ”Landart”, hvor kunstværker bygges på stedet af organisk materiale bl.a. træ, jord og sten. Værkerne skal indgå i naturen, de skal være underlagt naturens nedbrydende kræfter for på et tidspunkt helt at forsvinde. I Trænekær Slotspark, på Langeland, har der siden 1993 været forskellige ”Landart” kunstværker lavet af både danske og udenlandske kunstnere og som med tiden forvinder mere og mere tilbage til naturen. Bag udstillingen står TICKON – Tranekær Internationale Center For Kunst Og Natur.

Men tilbage til Pøls Rev og de finurlige stensøjler, som sikkert ikke har noget med TICKON at gøre, men de havde bestemt været værdige til at være en del af en lignende udstilling.

Hvem der står bag søjlerne, det er uvist og det bliver det sikkert ved med at være. Har det været en hyggelig påskeaktivitet for en familie fra lokalområdet eller er det turister fra sommerhus området? Men uanset hvem der står bag de smukke søjler, så har de pyntet på stranden og i skrivende stund, 3 uger efter påske, ja… da er søjlerne der endnu.

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside