Spring til indhold
Grafikhjemmeside

Lysabild Landsbymarked

og Bike & Run

Lørdag den 16. september 2023 kl. 11-16.30

En sensommer i Lysabild indebærer også et landsbymarked. I middelalderen var der Helligblodsmarked her ved kirken, men i moderne tid har menighedsrådet og landsbyrådet i Lysabild arrangeret et årligt marked siden 2010. Nogle gange i helt fantastisk sensommervejr, andre gange med mere skiftende vejrtyper. Vi håber selvfølgelig på masser af solskin og tørvejr. 

Program lørdag den 16.9:
Kl. 11 Markedet åbnes med fanfarer
Kl. 12 Riggelsen og Steen underholder
Kl. 12 Rundvisning i kirken ved sognepræst Hans Havelund
Kl. 12-13 Bike & Run: Startnumre uddeles på Nørregade
Kl. 13.30 Bike & Run skydes i gang
Kl. 16.15 Bike & Run præmieuddeling i Æblehaven
Kl. 16.30 Markedet lukker
Kl. 18 Fællesspisning i Holstenerladen

Søndag den 17.9. kl. 9.30:
Høstgudstjeneste i Holstenerladen med efterfølgende kaffe og kunstudstilling i kirken

I Abildgården er der hyggelig markedsstemning og livemusik ved Riggelsen & Steen

Duoen Riggelsen & Steen består af Allan Riggelsen på keyboard og Thomas Steen på guitar. De startede i august 2018, men Allan og Thomas har kendt hinanden siden 2001. De spiller blandet musik, både danske og udenlandske hits, fra 60’erne og frem til i dag. Duoen lægger vægt på at skabe god stemning, tilpasset det enkelte arrangement. Siden 2020 har duoen skrevet eget musik, og de arbejder løbende på nye numre. Alle sange udkommer digitalt på alle streamingtjenester.

I duoens pauser sørger DJ Svend for hyggelig stemningsmusik fra 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne. Det er rigtig retro, fordi Svend spiller musikken fra de gamle originale vinylplader.

Støv cyklen af, bind løbeskoene og lad endorfinerne få frit løb til Bike & Run i Lysabild

Du kan også selv deltage aktivt i Bike & Run. En aktivitet, hvor du både skal cykle og løbe. Cykelruten er 4 km og løberuten 1 km, så alle kan være med. I alt skal der cykles og løbes 20 km – altså 4 omgange. Man kan deltage alene eller som hold. Der er gode muligheder for at opnå fine præmier. 

Har du spørgsmål eller vil du lave en tilmelding til Bike&Run, så kontakt Karin Danielsen på tlf.: 2072 4909 eller mail: karin-danielsen@hotmail.com

 

Du kan tilmelde en stadeplads til landsbymarkedet eller en aktivitet til Rikke Christensen på mail: rikkevbc@ live.dk mobil: 2049 5274 eller Barbara Duus på mail: bduus61@ gmail.com mobil: 2744 7117.
Pris pr. stadepladsenhed á 3 x 3 m:
Private: kr. 100,-
Virksomheder: 200
(Betaling til Landsbyrådets MobilePay 70059 senest 1. september)
Børn og foreninger er gratis.
Kommer du med en aktivitet, er det også gratis at deltage.
Der skal ved tilmelding angives, om der skal bruges strøm – og hvor meget. Det koster ikke ekstra. Vi skal blot vide hvor meget strøm, der skal klargøres.

Barbara Duus, Rikke Christensen og Karin Danielsen

Lysabild Landsbymarked arrangeres i samarbejde mellem Lysabild Landsbyråd og Menighedsrådet for Lysabild Sogn.

DSC_0088
DSC_0281

Oplev lokale specialiteter og andet godt til ganen

DSC_0076
DSC_0341

Der vil være masser af spændende boder og aktiviteter hele dagen, samt halmballe-labyrint til børnene.

Kom også og se den renoverede Holstenerlade

Der er også aktiviteter i og udenfor kirken

Sognepræst Hans Havelund laver en rundvisning i kirken lørdag kl. 14.30. Søndag den 17.9. er der høstgudstjeneste i den hyggelige Holstenerlade kl. 9.30, og der er kirkekaffe og kunstudstilling i kirken.

Kunstudstilling i kirken

Den fynske kunstnergruppe ”Ansigt til ansigt”

Kunstnergruppen “Ansigt til Ansigt” består af fire fynske kvinder, Marianne Fonnesgaard, Odense, Anette Lilja Larsen, Hesbjerg, Hanne Biben Mortensen, Rudkøbing og Lisbeth Thejl Belschner, Lysabildskov. Marianne, Anette og Lisbeth vil være tilstede under udstillingen. 

Gruppen præsenterer sig: Vores fælles historie starter for 35 år siden, da kunsten bragte os sammen på Fyns Kunstskole i Odense. Gennem vores passion for denne og vores forskellige udtryk fik vi her en fælles platform at arbejde ud fra og skabe og videreudvikle vores eget udtryk igennem uddannelsen.
Trods tid og sted, har dette fundament sat sit aftryk og samler vores udtryk… som fragmenter til en helhed.

Udover vores eget “univers” af billeder, ønskede vi også at formidle kunsten gennem undervisning, og derfor lavede vi en billedskole for børn på Fyns Kunstskole – med nye universer og fortællinger – set og fortalt i børnehøjde.

Vi udstiller – lokalt. Og eftersom vi nu er spredt i landet, må det lokale være lokalt for én af os – og dertil en “integration” af de tre andre gæsteudstillere. Det betyder udstilling på Langeland, Als og Odense. Vi var her til Landsbymarkedet sidste år, i 2022, hvor vores billeder gik i samklang med kirkens smukke rum – og hvor vi fik hilst på – og talt med mange!

Vi glæder os igen til at byde jer hjerteligt og kunstnerisk velkommen til “Kunst i Kirken”, hvor vores kunst vil være at se både lørdag d.16/9, kl.11-16.30 til Landsbymarkedet og søndag d.17/9 kl.10-14 ifm. høstgudstjenesten. Efter gudstjenesten, som foregår i Holstenerladen, vil der være kirkekaffe sammen med Kunst i Kirken.

Venligst
Marianne, Hanne, Anette og Lisbeth

Marianne Fonnesgaard, Odense

Jeg arbejder hovedsagelig intuitivt med farverne i maleriet. Derfor opstår motiverne på de fleste af mine billeder gennem et arbejde med det abstrakt maleri og det intuitive. Jeg kan selv blive overrasket over at få øje på et motiv, der toner sig frem i billedet.
Så sætter jeg mig ned og tænker lidt over, hvorfor lige det motiv dukker op og hvilken betydning det kan have for mig.
Omvendt maler jeg også indimellem nogle billedserier, hvor jeg bevidst vælger motivet. Her bliver det motivet, som er dominerende.

Hanne Biben Mortensen, Rudkøbing, Langeland

Ansigt til ansigt med naturen.
Mine malerier er inspireret af det at være i naturen på forskellig vis. At være i naturen giver ro og glæde. Men det kan også være en udfordring, hvis man har bevæget sig ud i en gyngende båd, i uforudsigeligt vejr. Jeg tager mange fotos og bearbejder ud fra det, en eller anden stemning i maleriet. Så malerierne kan være et minde om en tidligere oplevelse.

Anette Lilja Larsen, Hesbjerg, Fyn

Jeg arbejder intuitivt. Den smukke natur omkring Hesbjerg slot danner ramme om mine daglige gøremål.
Motiver og tanker i hverdagen, naturen, min familie og lyd skabt gennem krystal og messing syngeskåle og studierejser, som omformes til streger og farver på papir og lærred.
Jeg håber at den indre ro, jeg selv får, når jeg arbejder, kommer til udtryk i mine billeder og derved er med til at skabe en smule ro og fred i en for mig så hektisk verden.

Lisbeth Thejl Belschner, Lysabildskov, Als

Efter en pause med farver og mange års maleri med sort og brun tusch har farverne igen fået indpas i mine malerier. Det har afspejlet tiden i mig… til igen at udtrykke mig gennem farverigdommen i tuschens smukke univers…
Kroppen er underbevidsthedens talerør… og øjnene sjælens spejl… Derfor er jeg i mine malerier meget optaget af ansigtsudtrykket, øjnene og mennesket bag…
Omgivelserne påvirker mennesket og derfor bliver rummet – ude som inde – også afgørende for udtrykket.

Fællesspisning

Når markedet er slut, er der fællesspisning i Holstenerladen kl. 18. Prisen er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Tilmelding sker til Erling Junker på ejja@bbsyd.dk eller 23614729, senest tirsdag den 12. september. 

Husk at du selv skal medbringe service og drikkevarer. (der også kan købes, hvis der er noget tilbage fra dagens marked)