Spring til indhold

En ”gratis” bus til fælleskørsel

bus_web
I Skelde, Dynt og Gammelgab har der i en periode været stillet en bus til rådighed, som beboere i området frit har kunnet benytte til fælles kørsel. Ordningen var en succes, da bussen ofte var ude at rulle, og da den på hver tur i gennemsnit medbragte 6-7 personer. I Skelde var landsbylauget lidt overrasket over, at det overvejende var de unge, der brugte bussen, – langt mere end den ældre del af befolkningen.

En Lysabild-fællesbus i 2016
Nu bliver ordningen ”rullet ud” til Lysabild, Kværs og Skelde i en længere periode fra omkring det kommende nytår til efteråret 2016. Så ja: Vi har nu muligheden for at prøve at drive sådan en fælles bus. MEN først skal beboerne i Lysabild-området svare på et spørgeskema om vores behov for transport.
Resultatet af den spørgeskemaundersøgelse vil afgøre, hvilke typer af køretøjer, vi får stillet til rådighed – måske både en bus og et mindre køretøj. 
Ingen svar – intet køretøj
Så landsbyrådet beder om du vil være rar at svare på det til sendte spørgeskema, når du finder det i din postkasse. Det besvarede spørgeskema skal du aflevere i postkassen hos formanden for Lysabild Landsbyråd Erling Junker, Lysabildgade 12.

Hvem skal have nøglen?
Lysabild Landsbyråd er i øjeblikket i gang med at søge efter én eller flere, der vil være ansvarlig for at have nøglen til bussen – og eventuelt foretage bookingen af denne, medmindre vi kan finde en måde at foretage bookingen online. Men nøglen skal være et sted? Er det dig eller din forening, der vil stå for det?

Fakta
Det er Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune, der har søgt Trafikstyrelsen om gennemførelsen af dette projekt til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, men det er landsbylaugene, der er driftsansvarlige.
Bussen kan køres af alle med et almindeligt kørekort, og skal afleveres i samme stand og med fuld tank – akkurat som man modtog bussen.

Yderlige info
Hvis du vil vide mere, har gode idéer eller måske gerne være aktiv i projektet, så mød op til vores møde i Multisalen, Lysabild skole torsdag d. 24. 9. 2015 kl. 
19.00– 21.30.
Læs mere om mødet her.

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside