Spring til indhold

Første udgave af ny “klumme” i lokalbladet for Lysabild sogn.

”Storbyen er blød som en æggeblomme, og det er provinsen, der er stenhård.” Mikkel Lomborg, bedre kendt som DRs hr. Skæg.

Nej hør nu her hr. Skæg, den må du længere ud på landet med. Her i vores lille landsbysogn er der er blødt og rart at vokse op. Jeg er mor til fire ret forskellige børn og unge mennesker. De er alle vokset op her i Lysabild. Med vilje. Mors og fars vilje.

Dengang du kom til Stevns i 1978, var det nok bedst at ønske sig at blive landmand, når man voksede op på landet. Jeg kan godt forstå, at det var en meget stram trøje at vokse op i. Uanset. Her i Lysabild er der plads nok til at vokse og vokse op og ønske sig alt muligt af livet. Her er plads til alle.

Det er fordi verden også når helt herud til Lysabild. Lyslederkabler og internet. Vi lever ikke et isoleret landsbyliv, uoplyste i mørke. Jovist vintermørket skygger en smule for lyset herude på landet, men ikke for lyset på skolen og på kroen og for enden af tunnelen.

Jeg bliver ked af  det, når nogen forestiller sig, at vi på landet bor i en nedtrampet skabelon, hvor man kun ser menneskeligt forfald og uinteressante rammer. Vi sidder ikke i vores parcelhuse og venter på at de folkevalgte sluger nøglen til vores landsby. Vi lever rigtige liv, og vi har valgt det hér. Af gode grunde. Det kan leves, livet på landet med rummelighed og uden fælles lokum.

Kom forbi hr. Skæg og se hvor meget der er sket, siden du oplevede provinsen som stenhård. Her i Lysabild går vi i store trøjer og store sko. Se, er det ikke en blød æggeblomme? For som du selv siger ”Hvis der er noget, man ikke ved, kan man spørge, og spørgsmål er gaver, man kan give væk og få.”

Klummen er skrevet af Annette Klüver Andersen

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside