Spring til indhold

Generalforsamling i Lysabild Landsbyråd


Torsdag den 24. marts kl. 19 i multisalen i forlængelse af Åben Skole, hvor det også er landsbyrådet der er kokke i Åben Skole den aften.
Dagsorden ifølge vedtægterne, som kan læses her.
På valg er Erling Junker og Tina Lydiksen. Alle borgere er velkomne.
Formand Erling Junkers beretning for 2021 blev publiceret i januar udgaven af LokalBladet, og du kan læse den herunder:

Lysabild Landsbyråds tilbageblik på 2021
Så er vi gået ind i et nyt år og derfor vil jeg som sædvanlig kigge lidt tilbage på året, der gik.

Covid-19
Ikke overraskende har Corona sat sit tydelige præg på 2021. Hele foråret var vi lukket ned, men det begyndte at lysne i løbet af sommeren. Efteråret startede næsten normalt.

Plads til fællesskaber
En styregruppe bestående af Karin Danielsen, Rikke Dahl, Annette Klüver Andersen og Michele Abreu satte i 2021 gang i et borgerdrevet projekt om udvikling af de grønne områder i Lysabild. I oktober var der borgermøde, hvor en masse gode idéer kom på bordet. Styregruppen skal nu mødes med foreningslivet og derefter lave et samlet oplæg til en masterplan. Læs mere herom på dette link.

Landsbymarked
Det var heldigvis en af de arrangementer, der kunne gennemføres i 2021, og det blev lidt af et tilløbsstykke. På trods af lidt blandet vejr, var der mange folk hele dagen. Sammen med indvielsen af den flotte Holstenerlade var dagen en stor succes. Også middagen om aftenen forløb godt. Det var enormt hyggeligt at sidde i Holstenerladen, fremfor i teltet på gårdspladsen.

Åben Skole
Endelig fik vi lov til at starte i uge 43, som vi plejer. Igen er vi 130 fast tilmeldte. Det blev dog senere nødvendigt at indføre krav om coronapas, skabe lidt mere plads og sørge for at maden blev delt ud frem for selvbetjening. Og desværre måtte de sidste to gange inden jul igen aflyses, herunder vores julearrangement. I skrivende stund ved vi ikke hvornår vi kan starte op igen, men følg med på linket her for seneste opdateringer.

Valgmøde
Vi har efterhånden skabt en tradition sammen med de øvrige landsbyråd på Sydals for at arrangere et af de bedst besøgte valgmøder før kommunalvalget. Og det lykkedes også i år. Spidskandidaterne krydsede klinger, og det var tydeligt hvem der havde erfaring og hvem der var nye. Men sådan vil det nok altid være.

Energi-projekt
Jeg skrev sidste år om Lysabild og Skovby landsbyråds deltagelse i et projekt om at undersøge muligheden for fælles varmeløsninger i vores parcelhuskvarterer. Der blev holdt et møde på Skovby kro, hvor der blev præsenteret forslag til mulige løsninger. Det er dog mit indtryk, at deltagerne havde svært ved at gennemskue økonomien og hvordan et fællesanlæg skulle driftes. Kommunen er dog i dialog med Sønderborg Forsyning og Sønderborg Fjernvarme om de vil være med. Det vil betyde at hele finansieringen vil være på plads, og der vil kunne meldes nogle klare priser ud dels for tilslutning og dels for varmeudgifterne. Og selve driften af anlægget ville også være på plads. Og med de stigende energipriser kunne det måske gå hen og blive interessant.

Lokalbladet
Trods Corona er Lokalbladet udkommet, som det plejer. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi der er så mange, der bakker op om bladet og sørger for at der er materiale nok til hvert blad. Tak for det.

Erling Junker, januar 2022

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside