Spring til indhold

Landsbybussen stopper

I snart 3½ år har borgere, foreninger og institutioner i Sydals haft mulighed for at booke Landsbybussen. Det er der mange, der har været glade for.

Muligheden har været der fordi Landsbyrådet har deltaget i to projekter, der har været finansieret af Trafikstyrelsen og Sønderborg Kommune.
Vi har hele tiden været klar over, at bussen aldrig økonomisk kan hvile i sig selv, men at der vil være behov for noget ekstern finansiering enten i form af sponsorater eller tilskud fra kommunen. Det er den eksterne finansiering, vi har arbejdet meget på i år, men det er desværre ikke lykkes og kommunen har meldt ud, at de ikke vil støtte mere.

Projekterne udløb i juni måned, men da vi havde lidt penge i kassen fra brugerbetalingerne, så har vi kunnet fortsætte lidt længere. Men nu er kassen ved at være tom, og vi er desværre nødt til at lukke for buseventyret den 28. oktober. Det gælder også busserne i Kværs og Skelde.

Gruppen arbejder dog videre for at se, om det kan lade sig gøre at finde noget finansiering eller finde en mulighed for at leje bussen billigere. For mig at se, kan det kun lade sig gøre, hvis Sydtrafik og kommunen går ind i projektet. Vi kan kun
håbe, at der findes en løsning, så vi igen kan få bussen ud at køre. Det kommer dog til at tage noget tid.

Til sidst vil jeg gerne sende en stor tak til Allan Tychsen for at administrere bookingen og Byens Bilpleje for at holde bussen ren.

Erling Junker

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside