Spring til indhold

Mini “anmeldelse” af Lysabild Skytte- og Gymnastikforening 1922 – 2012

Tak for en super bog…..

…..skriver Kirsten T. Jørgensen, tidligere ”Søgaard”, Lysabildskov,
om bogen ”Lysabild Skytte- og Gymnastikforening 1922 – 2012,
der blev udgivet i anledning af foreningens 90 års jubilæum
den 10. maj 2012.

Et spændende stykke folkelig idrætshistorie, som straks får mig til at tænke på min egen barndom nord for Kongeåen, hvor jeg tydeligt kan huske den kolde forsamlingshussal, man kom cyklende til fra hele omegnen, for slet ikke at glemme den manglende opvarmning og udstrækning, der på det tidspunkt ikke blev lagt megen vægt på.

Sjovt at læse om de mange andre aktiviteter, vi nu synes er oplagte, men dengang ganske nye og uprøvede. De mange navne på formænd, instruktører, spillere, gymnaster, resultater og det store og flotte arbejde, der er blevet lagt i LSG gennem årene, giver en følelse af glæde og stolthed over en særdeles aktiv forening med et godt sammenhold, som jeg selv har været en del af.

Sjovt med en oversigt over amatørteaterstykkerne eller dilettant, som det hed. Her kan jeg tilføje ”Skærmydslerne ”af Gustav Wied, som er blevet opført nogle gange, men hvor jeg selv deltog i stykket som Ellen – mener det var i 70’erne – med Svend Bladt som professoren, Ellen Krogsgård og Kirsten Vandkær Thomsen som tanterne. En festlig og fornøjelig aktivitet.

En stor tak til Birthe Bladt og hele holdet – det må have været et kæmpe arbejde at sortere og især prioritere, men jeg har følt mig underholdt og fået ”styr på” mange navne og årstal. Godt at nogen har gemt billeder og protokoller.

En bog om et indholdsrigt og spændende foreningsliv, som er værd at læse.

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside