Spring til indhold

Ny bog om Lysabild og 1. verdenskrig

I forbindelse med 100-året for afslutningen af 1. verdenskrig, arrangerede den lokale hjemmeside 100helte.dk i oktober 2018 en rejse til krigens brændpunkter på Vestfronten i Belgien og Nordfrankrig.

Birthe Elmegaard Bladt har samlet indtryk og billeder i bogen ”Erindringsrejsen 2018 – fra Lysabild til Vestfronten” – 90 sider og 145 billeder.

I bogen følger man Peter Jørgensen Bladt fra Lysabild til Vestfronten i 1918 – på nogenlunde samme rute, som rejsedeltagerne fulgte. Der er tale om barsk fortælling om de blodige spor, der blev trukket ind gennem Belgien og til Nordfrankrig. Læseren tages med på en rejse til mange af Vestfrontens erindringssteder og får baggrunden for det som skete for godt 100 år siden, fortalt af de fire guider fra 100helte.dk.

Mange af rejsedeltagerne var efterkommere af krigsdeltagere og faldne fra Als og Sønderjylland, som med denne rejse mindedes og viste respekt for de unge mænd, som satte livet til i en sag, der ikke var deres. En af rejsedeltagerne, tidligere lektor på Forsvarsakademiet Henning Duus, sætter i et afsluttende afsnit den lokale historie ind til et større perspektiv.

Bogen koster 140 kr. og leveres uden beregning på Sydals og Kegnæs. Ønsker man bogen tilsendt tillægges 60 kr. i porto til Post Danmark.

“Erindringsrejsen 2018” udkommer omkring 1. juni 2019.

Bestilling: www.100helte.dk/bogbestilling

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside