Spring til indhold

Ny leder af Lysabild Børneunivers starter i dag

Mød Ditte Skyum – den nye leder af Lysabild Børneunivers

Nu har Lysabild Børneunivers endelig fået egen leder igen. Valget er faldet på den 43-årige Ditte Skyum, der tiltrådte stillingen i dag den 2. marts.

Den røde løber var lagt frem og alle børnene stod klar med flag, for at byde deres nye leder velkommen.

”Det bliver spændende at være med til at sætte en retning. På mindre skoler er der ikke så langt fra man samles, til der tages en beslutning. Det er også mit indtryk, at der her i Lysabild er en stærk fællesskabsfølelse, som jeg gerne vil være en del af. Jeg ved godt, der er et forventningspres, men jeg er bare Ditte – ikke Lotte eller Mike. Jeg går ydmyg ind til opgaven og med sommerfugle i maven”, siger Ditte Skyum.

Ditte Skyum er opvokset i Sønderborg og gik på Ulkebøl Skole. Hun tog sin lærereksamen på Skårup Seminarium ved Svendborg i 2001. I studieårene mødte hun sin kommende mand Kasper Hansen, der er ingeniør og arbejder på Linak i dag. Efter nogle år i det sydfynske, drog parret tilbage til Als, hvor Ditte Skyum fik arbejde på Augustenborg Skole. Her var hun ansat frem til maj 2018, hvor hun startede som afdelingsleder på Hørup Centralskole. Nu er hun så startet som ny skoleleder i Lysabild. Ditte Skyum bor i Augustenborg med sin mand og deres tre børn på 11, 13 og 15 år.

Ditte Skyum er ud af en rigtig lærerfamilie. Begge hendes forældre har i mange år været lærere på Ulkebøl Skole. Hendes far Per Skyum indtil hans pensionering, og hendes mor Lisbeth Skyum indtil hun i 2002 blev formand for Sønderborg Lærerkreds, som hun var indtil 2016. Ditte Skyum er trilling og hendes ene søster Stine Skyum er også skolelærer, og har de seneste år været leder af Nybøl Børneunivers. For nylig blev Stine Skyum leder af Nydamskolen i Vester Sottrup.

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside