Spring til indhold

Stor opbakning til Lysabild Børneunivers

Der var masser af liv i aftes – også i aftes, fristes man til at sige.
For det er der jo altid på skolen. 150 voksne og 50 børn – og stor opbakning til skolen kom til udtryk blandt deltagerne.
Som omtalt i JV mener vi bestemt at skolen er levedygtig fremover. Argumenterne er:
– 153 elever efter sommerferien i skolen (og noget af det skyldes selvfølgelig at der er kommet en del fra Kegnæs, men det er ikke hele forklaringen. Der er også “almindelig” tilgang)
– 110% belægning i børnehaven efter sommerferien
– SFO med 88 børn
– Et klassegennemsnit på 22 elever (hvilket er 2 elever flere end vi i landsbyrådet havde turdet håbe på da vi for 2-3 år siden lavede udviklingsplan på baggrund af daværende prognose-tal)
– Og indtil nu er der i 2011 ikke konstateret nedgang i fødselstallet herude (hvilket der ellers er andre steder i kommunen)
– Og det bedste af det hele: Vi er ikke nævneværdigt dyrere end gennemsnittet af folkeskolerne i Sønderborg Kommune (42.000 kr. pr elev i snit og 44.000 kr. for en Lysabild-elev)
Med andre ord – et gedigent udgangspunkt for et fremtidigt børneunivers
Som en forældre udtrykte det: Herude får vi det bedste af to verdener – en tryg indskoling i lokalmiljøet og et fagligt kvalificeret mellemtrin og så sender vi børnene videre til overbygningen, når de skal have flere udfordringer.
Og andre nævnte at i Sønderborg atletik klub ser man med stor undren på hvordan forældreopbakningen bare er fantastisk herude til f.eks. atletik – og ligeledes hos spejderne, ikke at forglemme…
Så nu er aftalen at børneuniverset sender sit høringssvar og landsbyrådet sender også eet – og i forbindelse med 2. høringsrunde efter sommerferien kommer der et nyt orienteringsmøde på skolen.
Som en dejlig krølle på historien kunne Kristian sende deltagerne ud at se på “hullet” i asfalten i skolegården, hvor entreprenøren netop i dag har taget hul på opførelsen af multisalen, som ventes klar omkring efterårsferien.
..nå ja, så blev der fortæret 200 ringriderpølser – vel stegte af Sydals frivillige brandværn…
Skrevet af Tina Lydiksen

Landsbyrådet for Lysabild Sogn

Del på Facebook
Klik for at komme til Vores Energi By's hjemmeside